InstaMania #39

luni, august 31, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

    Vine toamna si nimic nu ma poate bucura mai mult! Mi-e dor de zile cu temperaturi blande, de culorile sale calde, de frumusetea sa. 
    Chiar daca e canicula si mi-as dori sa fug pe munte si sa nu ma mai intorc pana nu vad macar temperaturi sub 30 de grade, sunt aici si am pregatit un nou episod din InstaMania!
    Ultimele doua saptamani au fost destul de ... interesante (ca sa folosesc un termen mai bland), m-au provocat din multe puncte de vedere si timpul a fost limitat. Totusi, am incercat sa fiu prezenta si aici, pe blog, si pe Instagram, cu cate un articol simpatic, cu cate o poza.
      Dar cum vorba lunga e saracia omului, va propun sa incepem.


        Strada mea preferata. De fiecare data cand merg prin zona centrala imi fac timp si pentru ea. E prea frumoasa!


    Un Sibiu colorat intr-o zi caniculara.


    Fructe de sezon, un deliciu. Mi-era dor de struguri si m-am bucurat in momentul in care i-am zarit in piata.


    Cand Simona a postat pe Insta o poza cu un iaurt din acest sortiment, m-am intrebat de ce nu l-am vazut si eu prin LIDL. Ca tot omu' pofticios, la prima vizita, am inhatat cateva, le-am dus acasa si le-am devorat. Va spun cu mana pe inima ca ca merita. Sunt delicioase iar sortimentele cu aroma cu piersici si cele cu visine sunt preferatele noastre.


    Si ceva dulce pentru zile... interesante.


    Un smoothie delicios iti poate infrumuseta ziua. Pe cuvant! Eu am ales o combinatie de nectarine si banane. Yumm!


        Din categoria Alexantza si surprizele sale. V-am prezentat mai multe detalii in acest articol.


    Vineri am fost la deschiderea festivalului Cetati Transilvane iar seara, pe la 22:30 am asistat la primul spectacol pirotehnic din viata noastra. Auzisem cate ceva despre aceste spectacole, stiam ca sunt ceva inedit dar pe noi ne-a lasat pic-paf-puf!. Daca aveti ocazia sa participati la un spectacol de acest gen va rog sa nu-l ratati. E... AWESOME!
    Eu nu am reusit sa prind cadre frumoase dar Marius s-a strecurat in fata si a facut cateva poze extrem de reusite. Mai jos aveti o mica mostra. Daca doriti sa le dedic o postare, spuneti-mi si promit sa revin cu mai multe poze.


    Sambata a fost zi de relaxare. De neinvins ma insoteste peste tot si zau ca-mi pare rau ca am vazut filmul. Abia astept sa va povestesc mai multe despre aceasta lectura captivanta.


    Ciupercute uriase? Da, le-am gasit, le-am fotografiat si le-am zambit!


    Duminica dimineata am preparat un mic dejun in care am inclus si afinele pe care le-am cules sambata. Promit solemn sa nu mai obiectez in momentul in care vad ca afinele au pret atat de piperat! Acum am inteles de ce...


    Si ne-am mai intors la festival si am fotografiat niste frumuseti care erau topite de caldura...


    Si-am incalecat pe-o sa... si acesta a fost episodul din InstaMania!
   Sper ca v-a placut si nu uitati, daca doriti sa vedeti mai multe poze (mai mult sau mai putin interesante) ne vedem pe Instagram, eu sunt bydeemakeup.

Kiss Kiss si o saptamana ca-n filme!

Ce produse am mai terminat...

sâmbătă, august 29, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

    A venit din nou momentul acela, momentul laudelor. Pentru postarea de astazi am pentru voi o multime de produse si ma voi lauda doar la sfarsit, in momentul in care voi incheia. Nu stiu cand am reusit sa termin atat de multe avand in vedere faptul ca si luna trecuta am postat un articol de acest gen. Probabil datorita faptului ca am iceput mai multe produse in acelasi timp si s-au si terminat odata. 
    Ma bucur, mustacesc si incep sa va povestesc, nu?


    Cred ca luna august a fost luna gelurilor de dus. Le-am consumat pe paine si ma pot sa va spun ca ma bucur ca am avut provizii. Exagerez putin dar... mda!
    Gelul de dus Naturaphy, a fost un produs simpatic. Aroma sa de lacramioare a fost destul de intensa si fidela, sistemul de dozare mi-a placut la nebunie dar consistenta sa nu m-a dat pe spate. Mi s-a parut... apos. Oricum am putut sa folosesc si cantitati mai mari, dintr-un litru m-am putut rasfata in voie. Daca m-ar tenta si alte sortimente din aceasta gama? Va spun sincer ca nu. E interesant dar tot la Yves Rocher ma intorc.
    Gelul de dus spuma Balea Exotic a fost consumat cu mare economie dar din pacate s-a terminat. Ultimul produs din stocul meu a fost golit. Stiti deja ca mi-a placut foarte mult asa ca n-o sa mai dezbat subiectul.
    Crema de maini Neutrogena NordicBerry a beneficiat de un articol aici si de atunci nu mi-am schimbat parerea vis-a-vis de proprietatile sale. Mi-a placut mult si intentionez sa mai incerc si alte produse care apartin acestui brand.
    Lotiunea de corp Elmiplant Skinnergy So pampered! mi-a placut foarte mult. Consistenta sa e de nota 10, mie mi se pare mult mai consistenta decat orice alta lotiune de corp, dupa parerea mea are o aroma deosebit de placuta (Marius nu a fost de acord cu mine in aceasta privinta..) si hidrateaza excelent. V-am povestit cate ceva despre ea aici.


    Am reusit sa termin crema hidratatnta cu rodie si goji Anian! Yay! Ce se inatmpla cand incepi toate cremele pe care le ai? Nu mai reusesti sa le termini, evident. Ei bine, aceasta crema mi-a placut atat de mult incat nu am lasat-o pana nu am golit-o. V-am prezentat-o aici si de atunci parerea mea a ramas aceeasi.
    Masca pentru fata Lioele cu aloe mi-a placut foarte mult. M-a racorit intr-o dupa-amiaza caniculara iar  dupa ce am folosit-o tenul meu a ramas proaspat, hidratat si recunoscator.
    Era cat pe ce sa uit de gelul de dus Yves Rocher cu nuca de macadamia. Se putea? Nicio postare fara gelurile de dus Yves Rocher. Sa va mai spun ceva despre el? Nu, va spun doar ca in cazul in care nu l-ati incercat, va recomand sa-i dati o sansa. Doar atat!
    Samponul Head & Shoulders citrus fresh a avut "grija" de parul meu in august. Mi-a placut modul in care actioneaza dar la al treilea flacon am constatat ca-mi cade parul intr-un ritm ametitor. A trebuit sa-l abandonez si sa ma reorientez....
     Crema pentru picioare Feet up de la Oriflame a fost  terminata... in sfarsit. Refuz sa ma gandesc la varsta ei pentru ca asta ar insemna sa recunosc ca picioarele mele au fost ignorate destul de mult. Dar gata, mi-am propus sa le acord o atentie speciala si zau ca asa voi face! Aceasta crema mi-a placut foarte mult, e hidratanta, se absoarbe rapid si are o aroma deosebit de placuta. Cred ca la iarna o sa mai achizitionez un flacon, momentan ma axez pe geluri.
    Cu acetona PRO2 m-am intalnit intamplator. In ultima perioada uit sa achizitionez acetona iar in momentul in care constat ca unghiile trebuie curatate rapid dau o fuga pana la cel mai apropiat magazin si iau orice. Cu dansa m-am inteles foarte bine. A fost o surpriza placuta si daca o s-o mai zaresc pe raftul magazinelor ii voi mai da o sansa. Are un pret de aproximativ 3 lei si este foarte eficienta.
    Cea mai mare dezamagire (dupa eyelinerul gel Essence) a fost Alverde. De ce? Pentru ca a fost scoasa din productie! Nu-mi venea sa cred, am autobronzantul la noi in batatura, Deena l-a cautat prin Bucuresti si n-am mai gasit nicio urma a existenteti sale. Nu va pot spune cat de trista sunt! A fost cel mai bun autobronzant pe care l-am incercat in toata existenta mea si nu-mi vine sa cred ca nu se mai fabica... Teoretic ar fi trebuit sa-i dedic un review dar in momentul in care am vazut ca e de negasit, am lasat-o balta. Oricum, daca-l mai vedeti cumva, din greseala pe raftul unui DM va recomand sa-i dati o sansa. E magic!


    Lotiunea micelara Garnier Pure Active mi-a placut la nebunie. Este eficienta, cantitatea sa nu este deloc neglijabila si este foarte spornica. Ce poti sa mai doresti? Daca ar fi sa aleg o lotiune micelara, as alege  fara sa stau pe ganduri Garnier datorita raportului calitate/cantitate/pret.
    Din categoria produse care au expirat pe raft pot sa enumar: 
- paleta Coastal Scents care dupa ce a fost folosita cu drag si spor in 2012 a fost abandonata intr-un sertar si am decis ca e cazul sa ne despartim.
- kit-ul pentru sprancene MUA, primul meu kit de acest gen. Mi-a placut mult, l-am folosit cu drag pana in momentul in care a fost detronat de Sleek. La revedere prietene!
- primerul Kiko. Nici nu va puteti imagina cam cat am plans ca vreau si eu un primer. Ce-am facut dupa ce am pus mana pe el? L-am folosit de doua ori si l-am abandonat. Imi pare rau, dar nu fac parte din persoanele care isi incarca tenul. Uneori si blush-ul mi se pare prea mult asa ca, i-am spus Adio, cu regret in suflet.


    Gata! N-a fost greu deloc! 
     Sper ca nu v-am plictisit cu "mica" mea postare si sunt curioasa daca avem produse in comun, daca impartasim aceleasi opinii.
    Astept cu drag parerile voastre!

Kiss Kiss Dee

Vinerea imbulinata #65

vineri, august 28, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

    E vineri, asa ca am imbulinat-o in cel mai usor mod posibil!
    Pentru astazi am pregatit o manichiura in care am incercat sa fac tranzitia de la vara spre toamna. Am pornit de la roz si am ajuns la visiniu inchis iar culoarea de mijloc a fost un mov-liliachiu. Nuantele au fost asternute peste o baza alba iar rezultatul mi s-a parut foarte simpatic.
    Voi ce parere aveti?






     Sunt foarte curioasa daca unghiutele mele sunt pe placul vostru si bineinteles, daca ati purta acest model.

Kiss Kiss Dee

P.S.:Nu uitati sa le vizitati si pe Alexia si Alexantza bubulinele mele preferate.


Un wishlist cat o zi de toamna...

miercuri, august 26, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

    Probabil va intrebati care este motivul pentru care am ales acest titlu. Ei bine, prima parte... din motive evidente iar a doua, pentru ca zilele devin din ce in ce mai scurte iar lista mea nu este foarte lunga. De cand cu caldurile acestea visez la toamna, ma gandesc la peisajele incredibile cu care ne va rasfata si zau ca as include acest cuvant in toate titlurile mele. Toamna, te astept cu bratele deschise!
    Stiu ca nu toata lumea este de acord cu mine dar, mie mi-a ajuns portia de canicula pe care am servit-o si abia astept temperaturile de 24-25 de grade. Sunt convinsa ca nu mai trebuie sa astept prea mult!
    Sa trecem peste nelinistile mele intelectuale si sa revenim la subiectul postarii de astazi, nu?


    Pentru postarea de astazi am ales 6 obiecte vestimentare pe care le-am gasit pe acest site. Mi-au placut la nebunie si nu m-am putut abtine. Le-am combinat, le-am aliniat iar acum asteapta parerile voastre.
    Nu sunt articole vestimentare dedicate toamnei, ci ne ajuta sa facem tranzitia catre acest sezon minunat care ne provoaca la combinatii mai mult sau mai putin indraznete.

    Incaltamintea nude sau colorata mi-a atras mereu atentia si am decis sa incep postarea cu doua perechi incantatoare.
     Pantofii albastru royal scot in evidenta chiar si cea mai banala tinuta si in momentul in care i-am vazut aici, beneficiind si de un pret promotional nu am avut cum sa nu ii adaug pe lista mea.
      Nude si auriu? Da, va rog! O pereche comoda si eleganta pe care am gasit-o aici.


    In momentul in care am vazut aceste rochii m-am gandit: Mama, cat de bine ar arata cu o jacheta de piele! Oh.. Yes!

    Cred ca aceste modele nu se vor demoda niciodata. Elegante si cochete, mi se par alegerea perfecta pentru o zi mohorata, pentru un strop de buna dispozitie. Ce parere aveti?

Sursa

    Gata! Scurt si la obiect, asa cum v-am promis! Ce parere aveti despre modelele pe care le-am ales? 
    Sunt pe placul vostru sau optati pentru altceva in aceste zile?

Kiss Kiss Dee

Review: Fond de ten Golden Rose Perfect Finish

marți, august 25, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Helo ladies,

    Nu stiu ce m-a apucat dar, in ultima perioada am o pofta nebuna de fonduri de ten. Le vreau pe toate, le-as incerca pe toate. E greu! Cred ca la orizont a aparut o noua manie....
     In momentul in care  mi s-a propus sa testez un produs destinat tenului trebuie sa recunosc ca m-am bucurat si singura problema pe care am avut-o a fost alegerea nuantei.
    Avand in vedere faptul ca acesta nu este primul fond de ten Golden Rose care ajunge pe tenul meu, am acceptat fara sa stau pe ganduri deoarece stiam cu cine am de-a face. Aceste produse m-au cucerit de la prima intalnire (acum vreo doi ani daca ma insel...) si de atunci nu inceteaza sa ma surprinda.
    De aceasta data am testat fondul de ten Golden Rose Perfect Finish, o mica comoara ascunsa intr-un ambalaj simpatic.
   

    Dar mai intai, cateva detalii "tehnice":
    Fondul de Ten Lichid Perfect Finish, este special creat pentru a oferi un aspect al pielii natural si neted. Textura sa usoara, fara grasimi, ofera o aplicare usora. Acesta oferă o atingere matasoasa, cu finisaj semi-mat È™i acoperire perfecta, pe durata intregii zile. Formula sa fara parabeni, contine agenti de hidratare speciali, antioxidanti si vitamina E care iti protejeaza pielea.
    Din experientele anterioare stiam ca Golden Rose are o gama variata de nuante asa ca am inceput sa analizez fiecare nuanta in parte pana am ajuns la concluzia ca nuanta cu numarul 58 trebie sa fie alegerea potrivita.
     Am asteptat coletul cu sufletul la gura spunandu-mi: Da Doamne sa fi ales nuanta potrivita! si dupa ce am indepartat folia de protectie mi-am permis sa rasuflu usurata. Nu era nici prea-prea, nici foarte-foarte adica in traducere libera, era o nuanta potrivita.


    Ambalajul sau, din material plastic mi se pare practic iar sistemul de dozare de asemenea. Cu o singura dozare obtin cantitatea necesara unei aplicari.


    M-am bucurat si l-am aplicat rapid.
    Ce am observat?
    Are un iz proaspat, destul de intens, dar care nu m-a deranjat absolut deloc.
    O acoperire usoara/medie care pentru mine este perfecta. Am un ten mixt, fara probleme majore asa ca nu simt nevoia unei acoperiri puternice.


    Adevarata provocare a venit in clipa in care a trebuit sa ies din casa. La temperaturile ridicate din acest sezon, ce produs rezista?
    Ei bine, in ciuda faptului ca am transpirat (pentru ca nu ai cum sa nu transpiri perioada caliente) machiajul meu a rezistat. Nu am aplicat pudra, nici macar blush pentru ca prefer ca tenul sa nu-mi fie incarcat (mi-e greu sa ma car pe mine, ce sa mai car si machiajul) si totusi, la intoarcere, dansul era acolo.
    Imi place senzatia pe care mi-o ofera dupa ce il aplic. Este un produs destul de consistent, il simt cum se "lipeste" de ten si ramane acolo cumintel pana la demachiere.
    Din pacate nu am vazut FPS-ul care este atat de important in aceasta perioada dar nu-i nimic. Baza de machiaj are FPS asa ca, ne descurcam si asa.
    Nu imi incarca tenul, nu mi-a creat nicio problema.

Ingrediente:


    Are o cantitate de 34 ml si  o valabilitate de 18 luni de la deschidere.
    In cazul in care va tenteaza, puteti sa il achizitionati fie de aici, la un pret de 29 lei, fie de la standurile Golden Rose din tara.

    In concluzie, ma bucur ca am descoperit un nou produs Golden Rose care nu m-a dezamagit. Imi place si primeste un mare DA din partea mea! DA exista si produse ieftine si bune.

    Voi ce parere aveti despre produsele Golden Rose?
    Ati incercat acest fond de ten?

Kiss Kiss Dee


10 pentru inspiratie... #20

luni, august 24, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

    Nici nu au scazut bine temperaturile ca eu am inceput sa caut tinute de toamna. Trebuie sa recunosc ca-mi face o deosebita placere sa vad modul in care sunt purtate outfiturile de acest gen. Sezoanele intermediare ne permit sa ne jucam intr-o sumedenie de moduri si toamna... oh, toamna e preferata mea.
     Cred ca si vara m-a cam dat peste cap cu-ale sale temperaturi ridicate pentru ca m-am  bucurat enorm cand, saptamana trecuta, am inhatat bocancii si i-am scos la romenada. Da, mi-era tare dor...
    Dar sa revenim la ale noastre! Pentru astazi am ales 10 tinute care mi-au atras atentia de la primul click si sper ca si voi sa fiti la fel de incantate de ele pe cat am fost si eu.


    Dupa ce am pregatit colajul, si le-am mai privit putin, am observat ca sosetele trei sferturi au fost cele in jurul carora m-am "invartit".
    In meniul de astazi avem cate putin din fiecare: rochite, fustite, pantaloni, pulovere, o nebunie!

1. Sursa
2. Sursa
3. Sursa
4. Sursa
5. Sursa
6. Sursa
7.Sursa
8. Sursa
9. Sursa
10. Sursa

    Gata! Cele 10 tinute de nota 10 au fost expuse!
    Ce parere aveti despre ele?
    Care este preferata voastra?

Kiss Kiss Dee

Ha..Ha...Haul!

duminică, august 23, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

    Stiu ca postarile de acest gen sunt printre preferatele voastre si m-am gandit sa va prezint cateva dintre produsele carora le-am oferit un adapost in ultimele zile. 


     Am plans atat de mult ca imi doresc produse Ziaja incat Deena a vorbit cu a ei mamica si au pus la cale o mini excursie la farmacia Tei. De ce la farmacia Tei? Datorita preturilor de nerefuzat si datorita faptului ca produsele pe care le doream nu se gaseau la noi in batatura. Si cum mama Deenei raspunde intotdeauna prezent cand vine vorba de shopping, a actionat atat de rapid incat nici n-am apucat sa termin de spus ... Ziaja. Va multumesc din suflet si pe aceasta cale!
    Sa revenim la mica mea prada. Chiar daca lista de dorinte era destul de lunga, am spus ca ma axez doar pe produse Ziaja si asa am si facut.
     Am auzit doar lucruri bune despre acest brand, masca pentru fata cu alge marine mi-a placut la nebunie asa ca am ales 5 produse (am ce am eu cu aceasta cifra cand vine vorba de cumparaturi) si le-am asteptat cumintica.
    Ce am ales?
    Ei bine, iata-le: crema hidratanta de noapte cu lapte de capra (50 ml - 15 lei), lotiune pentru igiena intima cu  acid lactic (400ml - 15 lei), crema de maini cu ceramide si glicerina (100ml - 9 lei), lotiune nutritiva pentru corp cu ulei de masline (400ml - 15 lei), gel relaxant pentru picioare obosite (100ml -10 lei).


    Abia astept sa le pun la treaba. Promit sa le dedic un articol dupa ce imi voi forma o parere despre aceste produse simpatice foc.

    Si un nou episod din seria Alexantza mi-a facut-o din nou! In urma cu cateva luni am rugat-o sa imi cumpere niste produse care nu se gasesc pe plai mioritic. Ea ce a facut? Priviti mai jos!



     Nu le mai enumar pentru ca sunt produse pe care le cunoasteti si sunt atat de multe incat cred ca v-as plictisi. 
    Alexantza, ai reusit sa ma lasi fara cuvinte! Din nou! Ti-am mai spus ca intr-o zi o sa te cert dar vad ca amenintarile mele nu te impresioneaza....
    Iti multumesc tare, tare mult pentru tot! 

    Inchei saptamana cu zambete timide si va doresc o duminica excelenta!

Kiss Kiss Dee

Poftiti la... Racos?

sâmbătă, august 22, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Hello hello,

    Astazi doresc sa va invit intr-un loc de poveste care pe noi ne-a cucerit.
    In momentul in care Marius mi-a spus ca a descoperit o noua locatie "de vizitat" in care gasim un vulcan (care nu este activ dar tot vulcan e...), coloane de bazalt si un castel, am spus ca trebuie sa mergem! Nu se putea sa ratam asa ceva!


    Ca de obicei, ne-am trezit dis-de-dimineata si am inceput aventura mergand pe ruta Medias-Sighisoara (tare greu ne-a fost sa trecem pe langa cetate) - Rupea (la fel...) - Racos. Racos este o comuna care se situeaza in judetul Brasov, cu oameni prietenosi si... drum asfaltat. Trebuia sa mentionez si acest aspect deoarece in momentul in care am introdus punctul de destinatie pe GPS am fost avertizati ca o parte din drum este neasfaltata. Ei bine, drumul este ok, puteti sa va deplasati fara probleme.
    Odata ajunsi in Racos, suntem intampinati de panouri si harti care ne indruma spre atractiile turistice la care dorim sa ajungem.
    Noi ne doream sa incepem cu castelul dar, panoul care ne directiona spre el se situa fix vis-a-vis de castel iar noi, entuziasmati din fire am trecut pe langa el, urmarind sageata de care arata inainte (deci inainte inseamna vis-a-vis, nu mult inainte...). Inaintand incetisor am ajuns la panourile care ne directionau spre coloanele de bazalt asa ca am decis sa ne indreptam spre ele.
     De la indicator pana la zona coloanelor, drumul este acoperit cu pietris dar este acceptabil asa ca, daca dorit, puteti sa va deplasati cu masina iar apoi "per pedes" pentru maxim 5 minute.
    Totusi, noi am inceput cu vulcanul inactiv pentru ca el a fost cel care ne-a starnit curiozitatea. E foarte usor de localizat. In momentul in care ajungeti in zona care indica directia coloanelor de bazalt, mai urcati putin (aproximativ 5 metri) pe drumul principal. Parchati masina si  si daca va uiti in dreapta, in zare, o sa-l zariti. In cazul in care nu va atrage atentia, daca "focalizati" putin, zariti un panou indicator din lemn care e destul de inalt (bine, pe el nu o sa gasiti nimic dar noi dupa el ne-am ghidat).
      De cum pasesti in zona in care se afla, peisajul te lasa fara cuvinte. Desi a erupt in urma cu aproximativ 10000 ani, si zona a mai fost si exploatata in trecut, totul arata ca si cum vulcanul ar fi fost activ destul de recent. Nuantele sale rosiatice, jocul de culori, totul te duce cu gandul la o excursie pe o alta planeta. E minunat!







    Dupa ce ne-am plimbat prin toate zonele de acces si l-am admirat din toate unghiurile posibile si imposibile, ne-am indreptat spre coloanele de bazalt. Drumul este usor si singura problema pe care am avut-o a fost cu temperaturile ridicate care ne-au facut sa tooot pufaim. In momentul in care ajungeti la bifurcatia care indica spre coloanele de bazalt/Lacul de smarald puteti sa parcati deoarece drumul este blocat cu bolovani. Mergeti la pas inca vreo zece metri dupa ce treceti de bolovanii respectivi iar apoi, pe dreapta veti zari si coloanele sugubete.
   Peisajul este deosebit  (in ciuda faptului ca peretele in sine este destul de mic comparativ cu craterul vulcanului pe care il vizitasem cu cateva minute in urma) iar rocile, formate din racirea lavei bazaltice te duc cu gandul la zidurile unei cetati romana (este posibil sa fie doar parerea mea). 



    De asemenea, in zona poate fi vizitat si lacul de smarald, care este impresionant dar pe care noi nu am reusit sa il "bifam" deoarece eram intr-o cursa contra cronometru si ne-am temult de distanta. Ei bine, am aflat de la o localnica, ca distanta era foarte mica asa ca daca ajungeti prin zona, bifati-l voi si pentru noi. Am auzit ca e tare frumos!
     La intoarcere, am vizitat si castelul Sukosd-Bethlen.
    "A fost construit în 1624 de familia grofului Istvan SükÅ‘sd, pe domeniul primit de acesta de la principele Gabriel Bethlen. Zidurile inchideau o incinta rectangulara intărita la colturi cu bastioane circulare. In ciuda aspectului de cetate, constructia a fost in primul rand o resedinta nobiliara luxoasa È™i confortabila, fortificata totusi pentru a face fata unei eventuale navaliri turcesti, dar mai ales pentru a rezista rascoalelor taranesti. (sursa aici)."
    Ce parere ne-am facut despre acest castel. Sincera sa fiu... cunoasteti expresia: Afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul?
     Ei bine, cam asa si aici. Din exterior ni s-a parut ca o sa intram intr-un castel care arata bine dar, din pacate, interiorul sau lasa de dorit. Curtea nu este ingrijita iar buruienile destul de mari te cam fac sa regreti ca porti sandale dar acesta este un aspect minor. 
     Odata ce intri in castel constati ca pasesti intr-un santier sau aceasta este impresia pe care am avut-o. Sape de beton, cabluri prin care urmeaza sa fie introdus curent electric... Acum, daca e sa privim jumatatea plina a paharului pot sa spun ca: scarile sunt noi si avem acces pana sus in turnul castelului de unde putem admira privelistea, o parte din castel este renovata si din ce am observat se incearca pastrarea arhitecturii. Sunt curioasa cum va arata cand va fi gata. Sper doar sa nu fie transformat in restaurant sau ... altceva.








    Doresc sa va mai spun doar ca am fost incatati de descoperirea facuta, un coltisor ascuns al Romaniei care ascunde atat de multe comori. Daca ajunteti prin zona, vi-l recomandam cu drag!
    Cam atat pe ziua de azi. 
    Sper ca nu v-am plictisit si ca v-a placut postarea de azi. Acum, ca de obicei va intreb: Poftiti la.... Racos?

Kiss Kiss Dee