Poftiti la... Calcarele Ampoitei?

duminică, aprilie 24, 2016 bydee-make-up 0 Comments

Hello hello,

    Nici nu va puteti imagina cat de dor mi-a fost de aceasta rubrica, de hoinareli, de micile descoperiri despre care va povesteam atat de des in sezonul cald!
    Ei bine, in acest an temperaturile au fost mai generoase asa ca in primul weekend cu vreme frumoasa n-am stat pe ganduri si am ales o locatie pe care imi doream sa o bifam de ceva vreme - Calcarele Ampoitei.


    Sambata, fara graba (asa cum plecam de obicei) dupa ce ne-am savurat cafeaua si am servit micul dejun am pornit in aventura care avea sa ne conduca spre frumoasa zona din Trascau.
    Satul Ampoita se afla la o distanta de 12 km de Alba Iulia (drumul spre Abrud), o locatie accesibila intr-o zona deosebit de frumoasa. 
    Calcarele sunt foarte usor de localizat, deoarece iti atrag atentia rapid, dupa ce parcurgi primul kilometru pe drumul principal. Noi am parcat masina in apropierea unei pensiuni, le-am admirat si am inceput  sa cautam drumul care sa ne duca la ele. La un moment dat, in calea noastra a aparut un panou informativ si am stiut ca trebuie sa cotim la dreapta pe o potecuta. Chiar daca drumul nu este semnalizat corespunzator si, ca de obicei ne-am abatut sperand ca vom ajunge rapid la ele (sunt imprejmuite cu garduri iar zonele din jur sunt proprietati private) am observat cateva buline rosii destul de sterse care ne-au ghidat spre frumoasele bijuterii.



     Nu stiu voi cum sunteti dar mie imi plac la nebunie toate formatiunile calcaroase, asa ca aceasta zona mi s-a parut feerica. Pe un deal mititel, plin de veredeata, trei stanci masive iti atrag atentia si nu te lasa sa le mai uiti pana nu reusesti sa ajungi la ele, sa le admiri si sa te gandesti cat de frumos ar fi sa le cuceresti.




   De ce am folosit expresia a cuceri? Deoarece in momentul in care am ajuns la stancile de poveste, am observat un grup de tineri care faceau escalada si pe care i-am admirat o vreme. Zau ca mi-ar placea sa incerc sa deslusesc misterele acestui sport extrem!




    In ciuda faptului ca zona are doar 10ha, pentru mine a fost suficient, era exact asa cum imi imaginasem si am explorat-o cu setea unui arheolog.


     





    Chiar daca de aceasta data nu am avut parte de peripetiile care ne caracterizeaza, ne-a placut la nebunie si putem sa mai afirmam inca odata ca Romania este magica!
     Acestea fiind spuse, revin cu intrebarea care a facut celebra aceasta rubricuta: Poftiti la... Calcarele Ampoitei?

Kiss Kiss Dee
    

You Might Also Like