Poftiti la...Caciulata?

duminică, septembrie 02, 2012 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

    Se apropie toamna si am impresia ca postarile de acest gen se vor rari, dar pana atunci nu stam o clipa si cutreieram cat mai multe locuri atata timp cat vremea tine cu noi.
    Astazi va invit la Caciulata, o statiune frumoasa si linistita.

   Conform Wikipedia, Caciulata este o statiune balneoclimaterica situata in Depresiunea Jiblea, pe valea Oltului, in amonte de orasul Calimanesti de care si depinde administrativ. Localitatea detine izvoare sulfuroase ideale pentru tratarea unor afectiuni si este punct de plecare pentru drumetii în Muntii si Cozia.
    Desi in copilarie mergeam adesea cu bunicii la tratament in aceasta statiune si mi se parea ca stiu totul despre ea, prietenul meu m-a contrazis mentionandu-mi doua locuri despre care eu nici nu aveam habar si anume: Castrul roman Arutela si Cascada Lotrisor.
    Am plecat dis de dimineata in mini excursie, am oprit in centrul statiunii si am pornit in cautarea obiectivelor. Initial dorisem sa ajungem sa vedem cascada, dar am zarit pe celalalt mal al Oltului, Castrul si am schimbat putin planul.

Oltul...superb...






Castrul Roman Arutela





Urmatoarea oprire a fost la Manastirea Cozia, care mi se pare atat de impresionanta datorita paletei coloristice, a florilor care o inconjoara si desi este foarte aglomerata, linistea care te cuprinde in momentul in care pasesti in curtea manastirii este de nepretuit.


Desi nu am mai fost prin zona din copilarie imi aminteam de aleea de pe malul Oltului care ducea la izvoare si trebuia neaparat sa ajungem si pe acolo (nu am facut fotografii la izvoare deoarece nu era nimic impresionant).


Dupa mica plimbare, ne-am amintit ca mai aveam de bifat inca o locatie si nu ne lasam pana nu o gasim (bine ca nu am plecat pe jos in cautarea ei...). Ei bine Cascada Lotrisor se afla in Parcul National Cozia, in partea central sudica a Carpatilor Meridionali (Muntii Capatanii), pe Valea Lotrisor, la o altitudine de 485 – 515 m, pe un drum forestier pe care il puteai rata cu usurinta in cazul in care nu intrebai localnicii.
Am aflat ca la doar 2 km pe acel drum vom zari minunatia, iar cum masina noastra nu este un 4X4, am pornit per pedes, puteti observa incaltamintea mea in poza special postata mai sus. :))
Bineinteles, acum pot spune ca a meritat efortul pentru ca aceasta cascada este impresionanta, dar vorba prietenului meu bine ca la Balea nu este atat de usor sa ajungi cu masina....aglomeratie, party - party, gratare langa cascada, muzica la maxim...nu mai are rost sa continui....


Peisajul este frumos, dar nu l-as da pe cel din Muntii Cindrel, sorry.


    Cam aceasta a fost mica noastra excursie, in care am bifat toate obiectivele, imi pare rau ca nu am bifat si un strand cu apa termala. Am mai bifat de asemenea apa de izvor, cateva bataturi, o mica febra musculara si putina relaxare si sper ca nu v-am plictisit cu postarea mea destul de luunga.

    Ati vizitat Caciulata? Daca da, stiati despre cele doua locatii despre care eu nu aveam habar?

Kiss Kiss Dee

P.S.: Nu uiatati ca e giveaway time. Daca nu v-ati inscris pana acum, o puteti face aici.





You Might Also Like

0 comentarii: