Poftiti la ... Chica Pietrilor?

duminică, octombrie 12, 2014 bydee-make-up 0 Comments

Hello hello,


    In urma cu trei saptamani (wow cat de repede trece timpul ...), chiar daca prognoza meteo nu era favorabila ne-am aventurat pe un nou traseu. Ne era dor de Muntii Fagaras asa ca nu a trebuit sa ne facem un plan elaborat ci am cautat un traseu pe care nu-l mai facusem niciodata.
    Castigatorul a fost Turnu Rosu - Chica Pietrilor un traseu de aproximativ 3 ore. 



    Drumul Sibiu-Turnu Rosu il parcurgem rapid (30 minute) iar pana la manastire, locul in care ne propusesem sa lasam masina mai facem inca vreo 20 minute (chiar daca sunt doar 3-4 km, drumul forestier se joaca cu nervii nostri). Lasam masina, gasim traseul (cruce rosie) si pornim.


     Temperaturile erau mai ridicate decat ne asteptam iar drumul lin...pana la traversarea unui paraias.


    De-acolo incepe un traseu destul de abrupt pe care il parcurgem cu atentie. Aici se pierde cel mai mult timp deoarece cararile sunt spalate de ploaie si e nevoie de putina atentie (la un moment dat ne gandeam ca daca traseul e asa pana sus ... s-a zis cu noi)! Dar nu, dupa 20-30 minute ajungem la o poteca accesibila iar traseul devine minunat (e cel mai usor traseu pe care l-am facut pana acum).     Peisajul este frumos presarat cu branduse si ciupercute, linistea binecuvantatoare, relaxare 100 %.



    Dupa ce traversam doua poienite si inca o portiune de padure incepem sa zarim pietrele. Chica Pietrilor ne intampina cu un peisaj feeric dar si cu un vant puternic.


        Dupa ce  admiram peisajul hotaram sa continuam urcarea inca putin pe banda rosie.



     Ajungem la alte pietre cu forme alungite care ma duc cu gandul la Narnia. 





    Admiram din nou peisajul iar dupa ce mancam observam si norii (in ultima perioada ne tot urmaresc...). Vant puternic, nori plumburii...offf.
    Decidem sa punem punct aventurii noastre, cu promisiunea ca, anul viitor sa facem traseul pana la Cabana Suru (4 ore) pentru ca e prea frumos pentru a fi omis.
     Ce face Diana cand vede norii plumburii? "Intinde" pasul!
     Ce facem Marius cand vede norii plumburii? O fotografiaza (pe Diana ....)!


    Dupa ce simtim primii stropi de ploaie incepem sa ne imaginam coborarea pe o ploaie "mocaneasca" si intindem pasul dar ... si de acesta data avem noroc. Chiar daca intoarcerea este presarata cu cativa stropi firavi, ajungem jos in timp record si scapam de ploaie. Scapam e prea mult spus deoarece sus, cerul era semi-senin (cred ca am inventat un nou termen) dar noi suntem bucurosi ca am reusit sa descoperim un nou loc frumos din Romania.
    Anul viitor ne vom intoarce! Suru asteapta-ne!

    Cam atat pe ziua de azi. Sper ca nu v-am plictisit si va intreb: Poftiti la ... Chica Pietrilor?

Kiss Kiss si un weekend de vis!

You Might Also Like