Un nou an printre comori

luni, decembrie 28, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Hello hello,


    Nu-mi vine sa cred ca am ajuns deja la retrospectiva nebuniei din 2015!
    Dupa o mica pauza de respiro mi-am pregatit o cafea aromata, am deschis laptop-ul, mi-am trosnit degetele si am inceput aventura pe taramul amintirilor.
    A fost un an nebun si la propriu si la figurat, am bifat multe locuri de pe lista noastra, multe au ramas si de "samanta" pentru anul viitor, am cazut, ne-am ridicat, am gafait, am cucerit, am zambit, ne-am odihnit, a fost extraordinar!
    Timpul a zburat iar astazi, va voi prezenta cateva cuvinte despre calatoriile din acest an.



    Prima invitatie pe care v-am facut-o a fost la Sarmizegetusa Regia iar aventura a fost prezentata cu lux de amanunte aici. Inca si acum mai simt energia si starea de bine pe care ti-o ofera acest loc. E un vis si merita sa vizitati si voi aceste taramuri. Veti intelege despre ce vorbesc.


    Lacul Sfanta Ana si Tinovul Mohos - au fost urmatoarele locatii in care am poposit. Aventura a fost prezentata aici iar noi am fost incantati de tot ceea ce am descoperit. Daca ajungeti prin zona nu uitati sa vizitati si tinoavele. Multa lume nu stie de existenta lor si va spun cu mana pe inima ca merita.


    Lacul Avrig  a fost cucerirea care ne-a adus zambetul pe buze. In materie de muntomanie eram cam dezamagiti deoarece nu reusisem sa-l bifam si nu ne mai incumetam sa incercam. Totusi, pana la urma ne-am ambitionat si am pornit iar aici aveti toate detaliile aventurii noastre. Noi suntem dovada vie ca se poate, ai nevoie de multa ambitie si inca o zi libera pentru a-ti trata febra musculara (noi mergem mereu in excursii sambata pentru ca stim ca avem nevoie de o zi de refacere).


    Varful Cheia Bandei  a fost insotit de aventuri haioase pe care vi le-am prezentat aici. Ceea ce nu v-am spus e ca mi-am dorit foarte mult ca de ziua lui Marius, sa-i ofer ceva unic, un varf nou in palmares si am reusit. Am fost foarte bucuroasa, poate acesta a fost motivul pentru care nu am renuntat. Totul trebuia sa fie perfect dar... totul e bine cand se termina cu bine, nu-i asa?


    Racos a fost o descoperire extraordinara. V-am povestit despre vulcan, coloane de bazalt si castel aici si vrem sa ne intoarcem pentru a bifa si Lacul de smarald. Vulcanul inactiv ne-a lasat fara cuvinte si va recomand cu drag aceasta zona. Este perfecta pentru mici drumetii.


    Anul acesta am fost martora primului spectacol pirotehnic si v-am impartasit experienta aici. Este extraordinar si oamenii chiar stiu ce trebuie sa faca pentru a ne lasa muti de uimire.


    Canionul Sapte Scari, o noua locatie care nu are cum sa nu te faca sa te zgribulesti, sa te infiori si sa inaintezi cu mult curaj. Acest articol este marturia scrisa, o aventura care ne-a placut foarte mult.


     Varful Vanatoarea lui Buteanu si Varful Capra. Locatie de poveste - bifat, traseu  accesibil chiar si pentru cei care nu se lauda cu o conditie fizica de invidiat - bifat, privelisti care iti taie respiratia- bifat. Sa mai spun ceva? Daca doriti sa aflati mai multe, va invit sa cititi articolul pe care vi l-am prezentat aici.


    Salina Turda era pe lista noastra de ceva vreme si cum am prins un weekend in care sa spunem pas unei drumetii pe munte am zbughit-o spre salina. E frumoasa foc, ne-a impresionat si v-am prezentat-o in acest articol.


    Drumetia spre cabana Suru pe frumosul traseu triunghi rosu v-a fost prezentata aici. Ca n-am putut sa ne oprim la cabana, nu mai e un secret. Ca dorim sa bifam Varful Suru e o declaratie pe proprie raspundere. Vara? Mai stai sau te intorci la noi?


    Varful Batrana a fost o noua locatie spre care am pornit in pas de plimbare. Apoi, vazand ca traseul e atat de frumos, am ajuns pana pe Varful Canaia. Experienta minunata, vant puternic (dar cine-l mai baga in seama) si  o noua promisiune: Varful Cindrel o sa fie al nostru! Anul viitor, bineinteles! Intreaga operatiune v-a fost prezentata aici.


    Lacul Negovanu a fost ultima locatia bifata in acest an. Am avut ambitie si conditie fizica, nu am renuntat pana nu am ajuns la el. Acest articol a fost dovada ca am reusit, iar acum sta bifat in palmaresul nostru.


     Acum, dupa ce am rememorat toate aveturile acestui an pot sa declar ca simt ca m-am imbogatit!
    Nu sunt o laudaroasa dar cand vine vorba de comorile tarii noastre nu ma pot abtine. Avem atat de multe locuri minunate, atat de multe de cucerit incat mi-e greu sa-mi pregatesc lista pentru anul urmator. 
    Pana sa incepem aceste aventuri nu-mi puteam imagina ca exista atat de multe locatii de care sa nu fi auzit si chiar si-acum ma mir in momentul in care mai descoperim cate ceva. Tara noastra-i o comoara, trebuie sa o pretuim si sa ne laudam cat mai mult cu bogatiile sale.
     Eu una nu o sa ma opresc prea curand!
    Voi ce ati descoperit in acest an? Ce recomandari aveti pentru noi?

Kiss Kiss Dee

You Might Also Like