Poftiti la... Lacul Rosu - Cheile Bicazului - Lacul Izvorul Muntelui?

duminică, iulie 31, 2016 bydee-make-up 0 Comments

Hello hello,

    Ma tot uit pe Trips Bucket List-ul pe care vi l-am prezentat la inceputul acestui an (click aici pentru a vedea intregul articol) si zambesc in momentul in care constat ca lista se micsoreaza iar obiectivele din palmaresul nostru se inmultesc.


    Cheile Bicazului se aflau pe lista noastra asa ca dupa ce am analizat putin situatia si am prins cateva rafale de vant in panze am pornit in cucerirea lor. Si cum pana la obiectivul mult visat am avut timp sa descoperim si alte frumuseti ale patriei noastre n-am stat pe ganduri si ne-am bucurat de fiecare descoperire.
   Lacul Rosu, situat la poalele Muntelui Hasmasul Mare a fost primul care ne-a invitat sa-i descoperim frumusetea. Am avut noroc pentru ca zona nu era foarte aglomerata si dupa ce am parcat masina am putut sa ne bucuram de putina liniste si o plimbare ca la carte.



     Mai multe legende stau la baza formarii sale, le puteti descoperi cu un click aici dar de fapt este un lac de baraj natural cu o suprafata de 11.47ha si o lungime de 8km. Noi ne-am dorit sa-i deslusim toate misterele asa ca am pornit la pas, inconjurandu-l si bucurandu-ne de aerul tare care ne facea sa zambim.




    Dupa ce am profitat de fiecare particica a peisajului ne-am imbarcat si ne-am indreptat spre Cheile Bicazului. Dupa nici zece minute am zarit frumusetea stancilor muntoase in care Raul Bicaz a construit niste chei de o frumusete rara.



    Sentimentul pe care il in momentul in care le zaresti e de uimire, iti spui ca un peisajul e ireal si-ti vine greu sa crezi ca doar natura a lucrat la conceperea lor.


    Se intind pe o suprafata de 6 km din care nu-ti mai vine sa pleci. Noi am ramas uitandu-ne uimiti la fiecare stanca si de-a lungul drumului am facut mai multe popasuri pentru a ne bucura in tihna de aceasta experienta.


    Apoi, tiptil, ne-am indreptat spre Lacul Izvorul Muntelui - Lacul Bicaz. Acest lac de acumulare m-a dus cu gandul la vacanta petrecuta in Italia si de excursia pe care am facut-o la Barajul Ridracoli (click aici) desi, cu parere de rau, curatenia lasa de dorit. Din pacate si aici am vazut o multime de peturi aruncate in lac si zau daca pot sa-i inteleg pe oamenii care fac acest lucru - nu vreau sa mai spun nimic, e un subiect prea lung si prea trist.
  

  Barajul Izvorul Muntelui, avand inaltimea de 127 metri, este cel mai mare baraj de greutate (de pe raurile interioare ale Romaniei, fiind depasit de Portile de Fier I) si al treilea dintre cele mai inalte baraje din Romania. De asemenea este al 9-lea baraj de greutate, ca inaltime, din Europa. In anul finalizarii sale, respectiv 1961, era al 4-lea baraj de greutate, ca inaltime, din Europa (sursa).



   Dupa o zi plina de descoperiri ne-am luat ramas bun de la frumosul lac si am zambit multumiti: A fost o zi minunata!
    Sper ca v-a placut aventura noastra si va adresez eterna intrebare: Poftiti la... Lacul Rosu - Cheile Bicazului - Lacul Izvorul Muntelui?

Kiss Kiss Dee


You Might Also Like