Cafeaua de duminica

duminică, mai 03, 2020 bydee-make-up 0 Comments


Buna, draga mea,

    Nu-mi vine sa cred ca a trecut atat de mult timp de cand n-am mai scris pe blog si recunosc ca mi-era tare dor dar, viata a venit la pachet cu o multime de activitati care mi-au distras atentia de la dansul si a ramas pe locul doi.
    Asta pana astazi, pentru ca m-am trezit cu pofta de scris si am decis sa-mi beau cafeaua alaturi de tine si sa mai povestim.
     Am decis sa creez aceasta rubricuta duminicala pentru a ne impartasi cate-n luna si in stele, pentru a ne binedispune.

    Nu pot sa spun ca aceasta autoizolare m-a afectat foarte tare pentru ca fac parte dintre norocosii care isi pot desfasura activitatea acasa si lucrez chiar mai mult decat o faceam inainte. Imi place, nu ma plictisesc si am mereu parte de activitati noi.
    M-am obisnuit si cu mersul la cumparaturi dis-de-dimineata, o data pe saptamana, rapid si cu sarsanalele pline. Dar, dezinfectarea de dupa mi se pare o adevarata corvoada. Trag aer in piept, mormai putin si o bifez si pe dansa pentru ca "paza buna trece primejdia rea".
     Am decis ca dupa aceasta perioada de autoizolare sa ies din casa aratand mai bine decat in martie asa ca, de doua saptamani, cinci zile din sapte incep cu sport. Ma trezesc la sase dimineata, beau o gura de cafea, aleg un program mai mult sau mai putin usor, iar la ora 8 sunt la birou, pregatita pentru provocarile zilei. Mi-era teama ca nu o sa ma descurc cu activitati atat de matinale dar iata ca nimic nu e imposibil. Mai nou, imi alegul programul pe care vreau sa il fac la prima ora si abia dupa aceea intru pe meteoblue pentru a vedea prognoza. Si ma si bucur ca nu vede nimeni cat de imbujorata sunt chiar si dupa o ora dupa ce termin antrenamentul.
    Din 25 martie nu am mai folosit niciun strop de lac de unghii si aceastea arata incredibil de bine, imi sunt recunoscatoare pentru pauza pe care le-am oferit-o.
    Nici la capitolul machiaj nu am excelat pentru ca m-am obisnuit cu mine asa cum sunt, iar tenul meu a primit un timp de respiro atat de indelungat incat nici nu mai stie cum arata fondul de ten, de eyeliner nici nu mai spun. Dar ma bucur, merita si el un concediu.
     In privinta alimentatiei nu pot sa spun ca am modificat ceva. Singurul lucru la care am renuntat a fost meniul lunar de la Daboo Doner pe care il consumam cu o pofta de mistret turbat. N-am murit, dar ii simt lipsa.
    Am realizat ca pot supravietui si cu o singura crema de corp si nu am intrat in fibrilatii in momentul in care am ajuns la jumatatea flaconului. Eu zic ca e de bine.
     Ba chiar am atacat  proviziile de gel de dus (obsesia mea) pe care le facusem sarguincioasa si nu am simtit nevoia sa fug repede la magazin pentru a reface stocul. Cand se vor termina, atunci o sa merg la shopping destrabalat dar mana atunci, stau cuminte.
     Imi fac timp pentru mine, pentru citit, pentru un serial simpatic sau un film atractiv si reusesc sa ma relaxez asa cum n-am mai facut-o de tare mult timp. Apropo, ti-ai dori ca la urmatoare intalnire sa discutam despre cateva recomandari?
     Limitez cantitatea de stiri pe care o urmaresc si incerc sa privesc in fiecare zi jumatatea plina a paharului. Nu ne ajuta cu nimic daca ne stresam si ne panicam, ba din contra! Trebuie sa ne protejam atunci cand iesim din casa si sa acordam o atentie suplimentara igienei. Atat! Mie nu mi se pare un capat de lume.
     Am uitat sa-ti spun ca nu "parasesc incinta" decat o data pe saptamana, atunci cand merg la cumparaturi sau, in cazuri exceptionale, cannd trebuie sa mai rezolv cate ceva pentru serviciu. Dar nu ma simt pedepsita si incerc sa compensez timpul petrecut plimbandu-ma cu timp petrecut pe balcon, in compania unei carti sau doar asa, stand si admirand muntii.
    Inca lucrez cu mine la capitolul calm/rabdare pentru ca e o adevarata provocare pentru mine sa reusesc sa ma bucur de aceste stari dar, daca fac sport am observat ca sunt mai temperata. Cred ca e si din cauza oboselii.Cine stie, pana la sfarsitul acestei perioade o sa reusesc sa ma reinventez.
     Tu cum iti petreci aceasta pauza pe care am primit-o? 
     Ce ponturi ai pentru a profita de fiecare moment?

Kiss Kiss si o duminica de vis!


You Might Also Like

0 comentarii: