Poftiti la....Balea?

duminică, iulie 29, 2012 bydee-make-up 0 Comments

Hey girls,

    Oricat de mult iubesc eu vara, soarele si caldura, in acest an am reusit sa ajung la saturatie. Desi de obicei nu ma convingi sa parasesc soarele, ei bine in aceasta vara am plans si dupa putina ploaie sau putina racoare. Prietenul meu a venit cu propunerea unei miniexcursii la Balea, cu aceasta ocazie reusind si sa ne racorim si sa mai bifam cate ceva de pe propriile noastre Bucket List-uri.
    Chiar daca este relativ aproape de Sibiu, nu am ajuns niciodata in aceasta zona, nu pot sa va spun un motiv anume dar doream de foarte multa vreme sa vizitez zona.
    Zis si facut, prietenul meu s-a gandit la toate aspectele eu doar m-am urcat in masina dis-de-dimineata si dusi am fost.
    Prima oprire a fost la Balea Cascada ( situata in masivul Fagaras intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, ramne cea mai renumita cascada la peste 1200 m altitudine, are o cadere de 60 m si marcheaza treapta inferioara a circului glaciar Balea) pe care nu stiu din ce motiv ma asteptam sa o vad imediat ce cobor din masina. Ei bine, nu este asa (asa imi trebuie daca nu m-am informat deloc). Am pornit ca intr-o plimbarica, asa de acomodare cu locatia pentru ca era atat de frumos si racoare incat imi venea sa topai mereu si am ajuns sa "escaladam" de la bolovani pana la stanci pana sus.




    Nu pot spune ca regret, deoarece, nestiind ce ne asteapta am luat toata expeditia ca si o scurta plimbare care se prelungea cu fiecare pas. Bineinteles ca nu exista o poteca marcata, te ghidezi dupa sunete, apa si oamenii din jurul tau care se gandesc daca sa se intoarca sau nu. 
    Ce pot spune este ca am uitat de tot efortul depus cand am zarit-o si cand am vazut cat e de frumoasa.



    Cu greu am reusit sa ma despart de acest peisaj minunat, este o experienta care o recomand tuturor celor care au putina conditie fizica pentru ca la intoarcere am vazut destul de multa lume care nu ajunsese nici la jumatatea distantei si care ne intrebau daca mai este mult pana sus...
    Parasind cascada, bineinteles ca nu aveam cum sa ratam lacul ( lacul Glaciar Balea este unul dintre cele mai mari lacuri din Muntii Fagarasului, avand o suprafata de 120 ha, o lungime de 360 m, o latime de 240 m si o adancime medie de 11 m. Lacul este situat la altitudinea de 2034 m, intr-un circ glaciar, fiind cuprins intre Defileul Oltului si poalele Muntilor Piatra Craiului).
    In zona aceasta am ajuns fara prea mari eforturi iar peisajul feeric de-a dreptul m-a facut sa regret ca nu am facut pana acum aceasta drumetie.




    Totul este absolut divin, simti efectiv cum te incarci cu energie si pe langa aceasta mai e si atat de racoare...

    La sfarsit, va prezint una bucata specimen obosit (in momentul vorbirii am o febra musculara crunta),  racorit, fericit, relaxat plus o mica bucatica din Transfagarasan.


    Sper ca nu v-am plictisit cu experienta mea pe care nu m-am putut abtine sa nu v-o impartasesc, am incercat sa nu deviez prea mult de la subiect si a fost atat de greu sa selectez fotografiile deoarece am atat de multe incat abia am reusit sa selectez doar zece.

Ati fost in aceasta zona? Ce imi mai recomandati pentru mici excursii? Acum ca am inceput, dorim sa vedem cat mai multe minunatii.

Kiss Kiss Dee

You Might Also Like