Poftiti la ... Paltinis (Traseu Poiana Gaujoara - Saua Batrana)

duminică, martie 30, 2014 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

    Weekend-ul trecut vremea ne-a scos din vizuina atat sambata cat si duminica. De la primele ore ale diminetii cerul senin, soarele cu-ale sale raze blande ne imbiau sa iesim afara. N-am putut sa-l refuzam. Cei care ma urmaresc pe instagram au fost sufocati de o multime de poze din natura. Nu ma pot abtine! Pozez tot ce e frumos si pozele pe care le consider mai reusite, vi le arat si voua  (Marius le lauda pe toate, ma sprijina si ma incurajeaza  asa ca pe obiectivitatea lui nu ma pot baza. Oricum, eu am un "ochi" destul de critic).
    Sa revenim la subiectul acestei postari. Duminica, ne-a trezit mica salbatica (Bebis - agapornis turbat) pe la 6:00 asa ca, am avut timp sa ne facem planul de atac. Ne-am tot gandit ce sa alegem, incotro s-o apucam si pana la urma am decis: Paltinis - si mai departe...decidem la fata locului.
    Benzina in masina, vant in panze si-am plecat. Cand am ajuns la destinatie am constatat ca temperaturile nu erau chiar atat de ridicate pe cat speram dar n-am renuntat. I-am spus lui Marius ca daca incepem intr-un pas alert drumetia scap si de problema frigului (in consecinta in acest moment sunt putin cam racita, dar refuz sa cred ca e din cauza acestei escapade).
    Ajunsi in fata hartii cu traseele pe care le puteam face am decis sa-l alegem pe cel mai usor de teama ca nu cumva sa fi ruginit pe perioada iernii (lucru putin probabil datorita reprizelor saptamanale de jogging). Traseul adjudecat a fost Paltinis - Poiana Gaujoara - Saua Batrana (traseu marcat cu cruce rosie).
    Am pornit, incetisor fara sa ne grabim. La un moment dat Marius se uita catre o creasta si-mi arata o zona care semana cu o poienita si care era acoperita cu petece de zapada...Ne intrebam daca aceea e destinatia noastra, ridicam din meri si ne continuam drumul.
    Traseul este de vis! Pe cuvant ca nu exagerez! Pe o potecuta, printre brazi urcusul e relaxant, iar oboseala inexistenta.Cand am vazut privelistea de care ne era atat de dor, am facut un mic popas, am inspirat adanc si am zambit: A trecut ceva vreme, muntele nostru drag!


   Cuminti, ne-am continuat drumul intr-o liniste binefacatoare, intrepatrunsa de cateva rafale de vant si triluri ale pasarelelor.




  La un moment dat, potecuta noastra coteste brusc dreapta si ajungem in poienita. Prima reactie: Zapadaaa.


    A doua reactie:  Branduseee! Si da-i si fotografiaza1 Toate erau frumoase, toate te imbiau! Cred ca am stat vreo jumatate de ora admistrand si imortalizand iar apoi am deis sa continuam traseul. 




    Da, vazusem zapada, dar temperatura era atat de placuta incat nu aveam cum sa ne intoarcem din drum. Aici am avut parte de mai multe provocari deoarece, pe alocuri, zapada ajungea pana la genunchi asa ca trebuia sa pasim atenti pentru a ne pastra echilibrul sau sa urmam potecute batatorite. Ce frig, ce tremurat? Atentie, concentrare si-am trecut. 



    Peisajul devenea din e in ce mai frumos dar si vantul se intetea. Am decis sa mai inaintam doar putin am mai admirat peisajul iar apoi ne-am intors in poienita unde am incropit un mic picnic rapid deoarece norii isi facusera aparitia si gradele incepeau sa se diminueze.


    Ne-am intors acasa cu zambetul pe buze, bucurosi ca am ales acest traseu. Va spun sincer ca pana acum nu am fost atenta la toate hartile si la "oferta" Paltinisului dar va spun sincer ca o sa ne mai intoarcem si pentru alte trasee.
   E minunat! E relaxant! Merita!

Acestea fiind spuse...Potiti la Paltinis?

    Kiss Kiss si o duminica de vis!

You Might Also Like