Poftiti la.... Biserica fortificata din Cisnadioara?

sâmbătă, noiembrie 17, 2012 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

   Weekend-ul trecut am profitat de vremea frumoasa si am facut o mica excursie la Cisnadioara. Biserica fortificata Sfantul Mihail nu ne era straina dar ne-am dorit sa o revedem asa ca in "doi timpi si trei miscari" (Cisnadioara este la aproximativ 10 km de Sibiu), urcam colina pentru a ne aseza la umbra bisericii vechi de 800 de ani.
    Spre deosebire de Nocrich aici platesti la intrarea in "cetate" (5 lei, nu e mult) si....nu ai parte de ghid, ci o doamna iti spune ca in cazul in care nu poti intra sa vizitezi biserica, sa le ceri cheia vizitatorilor care au urcat inaintea ta si sa iti deschizi singur.
  "Cetatea cu bazilica in stil romanic de pe Dealul Sf. Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania, printre cele mai vechi din aceste parti ale tarii. Biserica este atestata documentar la 1223. Se compune din nava centrala, doua nave laterale, cor, absida centrala si doua abside laterale.In interiorul monumentului au fost amplasate monumentele funerare ale ofiterilor si soldatilor germani si austro-ungari cazuti in luptele din jurul Sibiului in toamna anului 1916. Placile funerare au fost stramutate din cimitirul de la Gusterita in anul 1940. Este construita din piatra, pastrata in conditii excelente, fiind situata pe varful unui deal impadurit, odinioara loc de aparare impotriva invaziilor straine. Initial, asa cum se poate vedea din structura partilor dinspre apus ale navelor laterale, bazilica fusese proiectata sa aiba doua turnuri, care n-au mai fost continuate dasupra acoperisului". (Sursa)
    Mie imi place foarte mult aceasta cetate, de la amplasare, arhitectura, linistea care ti-o ofera si sper sa va conving cu urmatoarele poze ca merita sa o vizitati.






Panorama din cetate:


Poteca spre cetate:


Am uitat sa va spun si una dintre legende: Feciorii care urmau sa se casatoreasca trebuiau sa isi demonstreza barbatia prin rostogolirea unui bolovan la deal (aproximativ 50 de metri, mie nu mi-a fost tocmai usor sa urc fara sa car nimic) fara sa aiba voie sa se foloseasca de unelte. Acesti bolovani se mai gasesc in curtea cetatii.



Ce parere aveti? V-am convins? Poftiti la...Cisnadioara?

Kiss Kiss si un weekend de vis!
   

You Might Also Like